Kinderpagina

Vind je het moeilijk om vrienden of vriendinnen te maken ? Of vind je het niet leuk op school, bijvoorbeeld omdat je juf of meneer streng is, of omdat je soms niet mee mag spelen met andere kinderen ? Zijn er andere dingen die je vervelend vind, en weet je niet wat je daaraan kan doen ? Thuis misschien, met je ouders of broers of zussen.

Ik heet Michèle en ik ben integratief kindertherapeut. Allerlei kinderen met verschillende problemen komen bij mij. Ik ga op zoek naar wat er aan de hand is, en ook hoe je makkelijker met dat probleem om kan gaan. Het belangrijkste hierbij is : hoe jij wilt dat het is…. en hoe krijg je dat nu voor elkaar dat het ook zo gaat zoals je wilt.
Soms lijkt dat wel onbereikbaar te zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Dingen zijn te veranderen, in ieder geval hoe je je erbij voelt, en ook wat je kan doen zodat jouw leven weer fijner is, en je je weer gelukkig voelt.

Meestal is de therapie zelf gewoon leuk. Je kan spelen met wat je wilt, bijvoorbeeld verkleden, tekenen, kletsen, een spelletje…. Je ouders zijn hier niet bij. Ik praat ook met je ouders, maar apart. Ik vraag van te voren aan je wat ik wel en niet mag zeggen aan hun, want wat je tegen mij zegt is prive.
De meeste kinderen komen zo’n 6 tot 12 keer, een uur per keer.
De therapie is klaar, als jij je weer prettig voelt.